Premijer Li rekao da zdrave i stabilne kinesko-japanske veze služe interesima obje zemlje

Kineski premijer Li Keqiang obratio se u ponedjeljak videovezom osmom kinesko-japanskom poslovnom dijalogu i bivšim dužnosnicima na visokoj razini, rekavši kako dvije zemlje, kao velika svjetska gospodarstva, imaju zajedničke interese i širok prostor za suradnju.

Li je rekao da je održavanje zdravog i stabilnog razvoja kinesko-japanskih odnosa u skladu s interesima obiju država i doprinosi dobrobiti dvaju naroda, kao i regionalnom i svjetskom miru, stabilnosti i razvoju.

Napominjući da je otvaranje temeljna nacionalna politika Kine, Li je rekao da Kina nema razloga zatvoriti vrata otvaranju i da to neće učiniti.

Li je rekao da je Kina predana slobodnoj i poštenoj trgovini, izgradnji tržišno orijentiranog i na zakonu temeljenog međunarodnog poslovnog okruženja i pravednom postupanju prema svim vrstama tvrtki.

Kina je oduvijek bila veliko tržište za svijet i odredište za strana ulaganja, te pozdravlja tvrtke iz svih zemalja, uključujući Japan, koja nastavljaju širiti suradnju s Kinom i uživati u razvojnim mogućnostima Kine, rekao je Li.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.