Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića sudjelovat će na CROAGRO

U četvrtak, 01. i petak 02. prosinca 2022. godine Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića, Zagreb sudjelovat će na CROAGRO, međunarodnom sajmu poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije.

U doba ubrzanog razvoja tehnoloških inovacija kao i sve zahtjevnijeg tržišta i rastuće konkurencije, cilj sajma je okupiti i prezentirati visokotehnološke proizvode i usluge svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije uz B2B susrete i razmjenu iskustava i znanja, kažu organizatori sajma CROAGRO.

Upravo zato bit će to prilika da se Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića predstavi tvrtkama, znanstvenim institucijama, krajnjim korisnicima i budućim polaznicima. 

Koncept RCK Ruđera Boškovića bit će prvi ogledni i pokazni primjer povezivanja strukovnog obrazovanja sa industrijskim okruženjem u cijeloj Hrvatskoj, te u ovom dijelu jugoistočne Europe i šire.

U projekt “RCK Ruđera Boškovića” uključeno je 10 partnerskih organizacija (Elektrotehnička škola, I. Tehnička škola, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Visoko učlište Algebra, Klimaoprema d.d., Kraš d.d., Franck d.d., Purić d.o.o., Grad Zagreb i Projekt jednako razvoj d.o.o.). Projektom će biti uspostavljen Regionalni centar kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva.  Sastoji se od 6 osnovnih elementa, te niz podaktivnosti. Od uspostave samog centra, preko razvoja novih strukovnih programa i programa obrazovanja odraslih, nabave specijalizirane opreme, provođenja stručne prakse, stručnog usavršavanja nastavnika do promocije centra.
Nove tehnologije u RCK unaprijedit će procese i načine učenja, razviti postojeća i stvarati nova ciljana znanja i vještine, odgovoriti na izazove tržišta rada, te stvoriti stvarnu, i neraskidivu povezanost Centra sa industrijskim okruženjem. RCK će u prvom petogodišnjem razdoblju postati ogledni i pokazni primjer izvrsnosti inovativnih modela u edukaciji temeljenoj na radu za ostale regije u Hrvatskoj, te u ovom dijelu jugoistočne Europe i šire. RCK će dugoročno prenositi nove ideje u industriju, te aktivno sudjelovati u implementaciji „Indusrije 4.0“ u proizvodnim tvrtkama, implementaciji pametnog nadzora i upravljanjem energijom, kao i implementaciji uporabe obnovljivih izvora energije.

Ukupna vrijednost projekta: 49.508.697,83 HRK (100% sufinancira EU)

Razdoblje provedbe projekta: od 29. 3. 2020. do 29. 12. 2023.

Kontakt za više informacija: projekt@rckrb.hr

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.