FM izdaje izvješće o kinesko-arapskoj suradnji u novoj eri

Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova izdalo je izvješće o kinesko-arapskoj suradnji u novoj eri, izlažući izglede i put naprijed za izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnošću Kine i arapskih država.

U izvješću se navodi da su odnosi između Kine i arapskih država tradicionalni, a njihova duga povijest razmjene predstavlja primjer prijateljskih odnosa između različitih nacija.

U izvješću se navodi da su se tijekom proteklih 70 i više godina od osnutka Nove Kine, Kina i arapske države međusobno poštivale, tretirale jedna drugu kao jednake, surađivale na obostranu korist i učile jedna od druge, a prijateljska suradnja je ostvarila povijesne skokove naprijed i u širinu i u dubinu.

Trenutno se Kina i arapske države suočavaju sa sličnim prilikama i izazovima jer svijet prolazi kroz duboke promjene neviđene u stoljeću. Kina je sve vrijeme gledala na arapske države kao na strateške partnere u svojoj težnji za mirnim razvojem, daljnjom suradnjom sa zemljama u razvoju i izgradnjom zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo, navodi se u izvješću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.