Najsuvremeniji i najopremljeniji hardverski laboratorij u Hrvatskoj nalazi se u – osječkom BIOS-u

Osječki Poduzetnički inkubator BIOS otvorio je vrata svog novoopremljenog Hardverskog laboratorija namijenjenog brzoj izradi prototipa.

Riječ je o projektu ‘‘Opremanje hardverskog laboratorija BIOS – faza 2‘‘ u ukupnom iznosu 4,2 milijuna kuna kuna od čega je 3,5 milijuna kuna ili 85 posto bespovratno sufinanciranje iz poziva ‘‘ITU – Unaprjeđenje poduzetničke infrastrukture urbane aglomeracije Osijek‘‘, na koji se BIOS prijavio u partnerstvu s Gradom Osijekom.

Laboratorij su u utorak otvorili zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, direktor BIOS-a Tihomir Pejin i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Dragan Jelić.

Zamjenik gradonačelnika Vulin, između ostaloga, istaknuo je kako je Grad Osijek za ovaj projekt osigurao 515.000 kuna.

– Vrijednost ovoga projekta je teško mjeriti u novcu kada znamo koliko to znači startupovima na području Osijeka te poduzetnicima koji rade u BIOSU, i ne samo iz Osijeka nego i iz šire okolice, koji će moći koristiti ovaj najveći 3D printer u Hrvatskoj i svu drugu vrijednu opremu nabavljenu kroz ovaj projekt – poručio je zamjenik Vulin, čestitajući onima koji su radili na provedbi projekta.

Dodao je kako je Osijek, proporcionalno broju stanovnika, sjedište i središte IT industrije u Hrvatskoj.

– Uz izgradnju centralne zgrade u IT parku koja je u tijeku i koja će biti gotova do kraja sljedeće godine te uz pilot projekt gradsko poduzetničkih stipendija koje su najviše usmjerene na STEM područje imamo dobar temelj, i više od toga, za razvoj novih tehnologija i uspješnih poduzetničkih priča. Siguran da će ovaj laboratorij doprinijeti tome da ih bude još više – kazao je Vulin.

Više pročitajte na: https://www.osijek.hr/najsuvremeniji-i-najopremljeniji-hardverski-laboratorij-u-hrvatskoj-nalazi-se-u-osjeckom-bios-u/

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.