Premijer: Pelješki most najsuverenističkiji potez u 7 godina članstva u EU-u

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da su politička stabilnost, ravnomjerni regionalni razvoj, društvena kohezija i smanjivanje nejednakosti u društvu temelj Vladine politike.

Plenković je to rekao na sastanku sa županima, gradonačelnicima i načelnicima koji se održava u Podstrani, i u kojem sudjeluju gotovo svi ministri.

Uvodno je podsjetio na važnost kontinuiranog i stalnog dijaloga, funkcionalnu i fiskalnu decentralizaciju, te potporu u realizaciji projekata ističući da su to prepoznali svi ministri, ali i županije, gradovi i općine.

To je, uz političku stabilnost, ravnomjerni regionalni razvoj, društvenu koheziju i smanjivanje nejednakosti u hrvatskom društvu, temelj politike Vlade već sedmu godinu za redom.

Ta činjenica pridonosi usvojenju velikih zajedničkih projekata, rekao je te izdvojio kako su zajedničkim naporima realizirali strateški projekt izgradnje Pelješkog mosta, a sa 1. siječnjem 2023. tu je i strateški cilj zamjene hrvatske kune eurom. Rekao je također da je podignut stupanj razvijenosti Hrvatske po stanovniku sa 61 posto prosjeka na 70 posto. Sve je to, kaže, u skladu s našom nacionalnom razvojnom strategijom.

Spomenuo je i odličnu turističku sezonu te dodao da bi prihodi, koji će se zbrojiti, trebali biti puno veći nego rekordne 2019.

Zato je strategija hrvatskog turizma, koju je u međuvremenu usvojio Sabor, stavila ponovno u fokus temeljno pitanje održivosti hrvatskog turizma kao srca strategije u idućim godinama, dodao je Plenković.

“Pelješki most najsuverenističkiji potez u 7 godina članstva u EU-u”

Počinjemo sedmu godinu naše suradnje i ovi dvogodišnji susreti s županicama i županima, mislim da su izrazito pridonijeli i povjerenju i dinamici suradnje i na određeni način stvorili okvir koji će, po meni, dugo ostati model višerazinskog upravljanja Hrvatskom. Od našeg zadnjeg susreta izdvojit ću, da smo zajedničkim naporima realizirali strateški projekt izgradnje Pelješkog mosta, na dobrobit cijele Hrvatske, ponaosob Dubrovačko-neretvanske županije i njezinog južnog dijela. To je, ponavljam, bio najsuverenističkiji potez u prvih 7 godina članstva u EU-u, naglasio je premijer.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.