Kina i Mađarska dale novi zamah suradnji Pojasa i puta

Kina i Mađarska u utorak su supotpisale sporazum o uspostavi međuvladinog odbora za suradnju Pojasa i puta dviju zemalja, dajući dodatni poticaj suradnji Pojasa i puta.

Sporazum su potpisali kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi i mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto tijekom video sastanka u utorak.

Ističući kako je trenutačna međunarodna situacija ušla u novo razdoblje turbulencija i promjena, Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e), rekao je da je održiv, zdrav i stabilan razvoj kinesko-mađarskih odnosa u skladu sa zajedničkim interesima dvaju naroda te pogoduje stabilnosti kinesko-europskih odnosa.

Napomenuo je da je Mađarska prva europska država koja je s Kinom potpisala dokumente o suradnji na Pojasu i putu, dodavši da će novi sporazum izgraditi novu platformu i dati novi poticaj zajedničkoj kvalitetnoj izgradnji Pojasa i puta.

Izrazio je nadu da će EU i njezine članice na razvoj i revitalizaciju Kine gledati objektivno i prijateljski, poput Mađarske.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.