Kineski grad Shenzhen dijeli iskustva u očuvanju bioraznolikosti

Foto: VCG

Predstavnik Ureda za ekologiju i okoliš Shenzhena 12. prosinca na 7. samitu podnacionalnih vlada i gradova u okviru druge faze 15. sastanka Konferencije stranaka (COP15) u kanadskom gradu Montrealu podijelio je iskustva u očuvanju bioraznolikosti u kineskom gradu Shenzhenu.

Prema dužnosniku, Shenzhen je 2005. godine stavio oko 50% gradske kopnene površine pod ekološku zaštitu, a sada je stopa pokrivenosti šumama u gradu oko 39%.

Foto: VCG

Foto: VCG

Ranije je u studenom na 14. sastanku Konferencije ugovornih strana Ramsarske konvencije o močvarama (COP14) najavljena izgradnja prvog svjetskog Međunarodnog centra za mangrove u Shenzhenu. Centar će pozvati globalne tropske obalne zemlje sa šumama mangrova, druge zainteresirane zemlje i međunarodne organizacije kako bi zajednički uspostavili otvoren i transparentan međunarodni pripremni odbor.

Shenzhen je također uspostavio 38 centara za obrazovanje o prirodi i 22 škole za prirodu, a razne aktivnosti za obrazovanje o prirodi održavaju se svake godine radi promicanja značaja očuvanja urbane bioraznolikosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.