Visoki diplomat: EU bi mogla postati partner u provođenju kineske modernizacije

Kina se nada da će Europska unija (EU) postati važan partner u kineskoj težnji za modernizacijom, rekao je u utorak Fu Cong, čelnik kineske misije pri Europskoj uniji (EU).

Fu je navedeno rekao u utorak prilikom predaje primjeraka vjerodajnog pisma Thierryju Bechetu, šefu protokola Europske službe za vanjsko djelovanje, navedeno je u priopćenju za javnost koje je u srijedu objavila kineska misija pri EU-u.

Fu je također rekao kako se nada da će EU “podijeliti prilike koje donosi veliko kinesko tržište i kineska nastojanja u unaprjeđivanju institucionalnog otvaranja i produbljivanju međunarodne suradnje”.

Održavanje pozitivnog zamaha bilateralne suradnje prema načelu uzajamne koristi i dobitnih rezultata služi zajedničkim željama Kine i EU-a te šire međunarodne zajednice, dodao je.

Fu je također rekao da su on i kineska misija spremni surađivati s EU-om kako bi proveči važne sporazume koje su postigli čelnici dviju strana, unaprijedili odnose Kine i EU-a te njegovali prijateljstvo između naroda Kine i EU-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.