Izaslanik: Kina se protivi politizaciji i instrumentalizaciji pitanja borbe protiv terorizma

Kina se protivi politizaciji i instrumentalizaciji pitanja protuterorizma, dvostrukim standardima i selektivnom pristupu, rekao je u četvrtak kineski izaslanik.

Terorizam je globalni izazov i niti jedna zemlja nema kapaciteta za uhvatiti se s njim u koštac sama, rekao je Zhang Jun, stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim narodima.

Sve zemlje trebaju biti svjesne da su zajednica koja dijeli sigurnost te im je u zajedničkom interesu sveobuhvatna provedba svih rezolucija Opće skupštine i Vijeća sigurnosti o borbi protiv terorizma i obračun sa svim terorističkim organizacijama i pojedincima s popisa Vijeća sigurnosti, rekao je.

Kina smatra da to što su određene zemlje ustuknule u pitanjima protuterorizma posljednjih godina duboko žalosno, rekao je Zhang na sastanku Vijeća sigurnosti o globalnom pristupu borbi protiv terorizma. “Politiziranjem i instrumentaliziranjem pitanja protuterorizma i prakticiranjem dvostrukih standarda ili selektivnog pristupa u konačnici će naštetiti sebi i drugima te potkopati cjelokupnu globalnu suradnju u borbi protiv terorizma.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.