Svečano otvoren China Film Festival

U zagrebačkom Cinestaru svečano je otvoren China Film Festivala koji ljubiteljima filmske umjetnosti donosi odabrane naslove suvremene kineske kinematografije.
U službenom dijelu programa, okupljenim gostima kratko su se obratili veleposlanik Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Nj. E. Qi Qianjin i prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Jurica Pavičić te direktor Guang Hua Cultures et Media Zhang Xiaobei i voditelj Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu Krešimir Jurak kao organizatori Festivala.
Festival se provodi uz potporu Veleposlanstva NR Kine u Republici Hrvatskoj i kineske filmske platforme CMC Pictures te je dio programa obilježavanja 30 godina uspostave diplomatskih odnose između NR Kine i Republike Hrvatske i 10 godina postojanja Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.
Festivalski program započeo je s prvom hrvatskom projekcijom znanstveno-fantastičnog filma The Wandering Earth čija se radnja temelji na istoimenoj zbirci kratkih priča poznatog kineskog pisca znanstvene fantastike Liu Cixina.
Detaljan program Festivala potražite na www.ki.unizg.hr/chinafilmfestival

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.