Wang Yi: Razvoj bi trebao biti prioritet u međunarodnoj suradnji

Razvoj bi trebao biti prioritet u međunarodnoj suradnji i važno je pridržavati se pristupa razvoja usmjerenog na ljude, napisao je kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi u pisanom govoru poslanom ministarskom sastanku Grupe 77 i Kine.

Razvijene zemlje trebale bi isporučiti službenu razvojnu pomoć i pridržavati se obveza u financiranja klimatskih promjena, napisao je Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e), dodajući kako multilateralne razvojne banke i komercijalni vjerovnici imaju obvezu sudjelovati u suspenziji duga zemalja u razvoju.

Ministar vanjskih poslova pozvao je na ubrzanje provedbe Programa za održivi razvoj 2030. i zajedničko stremljenje važnim rezultatima samita o održivom razvoju 2023., 3. Samita Juga i Dijaloga na visokoj razini o financiranju razvoja.

“Trebali bismo nastaviti poticati Svjetsku banku, Međunarodni monetarni fond i druge međunarodne financijske institucije na povećanje zastupljenosti i glasa zemalja u razvoju. Također bismo trebali nastaviti podupirati Afričku uniju u pridruživanju G20”, napisao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.