Stručnjakinja: Trošak razdruživanja od Kine bio bi ogroman za svijet

Foto: Visual People

Ideja o “odvajanju od Kine” je geopolitička zavjera i predstavljala bi ekonomsko samoubojstvo za Njemačku, a Europska unija (EU) i svjetsko gospodarstvo bi trpjeli posljedice, rekla je predsjednica njemačkog think tanka.

U ekskluzivnom intervjuu za agenciju Xinhua, Helga Zepp-LaRouche, osnivačica i predsjednica njemačkog think-tanka Institut Schiller, upozorila je da će njemački pokušaji smanjenja gospodarske ovisnosti o Kini pod pritiskom Sjedinjenih Američkih Država Njemačku gurnuti u nemir, a gospodarstvo joj dovesti u veliku opasnost.

Kako se geopolitička situacija pogoršava i energetska kriza zaoštrava, mogućnost i cijena “smanjenja ovisnosti o Kini” i “odvajanja od Kine” su predmet intenzivnih rasprava u Njemačkoj i EU-u, rekla je Zepp-LaRouche, naglasivši kako Kina i Njemačka imaju veliki potencijal za suradnju i “razdruživanje ” bi bilo protiv interesa Njemačke.

Komplementarnost kineskog i njemačkog gospodarstva je znatna i ne bi bilo mudro da Njemačka prekine suradnju s Kinom, rekla je.

U interesu je Njemačke nastaviti i proširiti suradnju s Kinom, dodala je stručnjakinja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.