Kina objavila mjere za izgradnju osnovnih sustava za podatke

Foto: VCG

U ponedjeljak je objavljen službeni dokument u kojem su detaljno navedene specifične mjere Kine za izgradnju osnovnih sustava za podatke, u cilju boljeg iskorištavanja podatkovnih resursa.

Prema dokumentu koji su zajednički objavili Centralni komitet Komunističke partije Kine i Državno vijeće, državni sustavi podataka uključivat će uspostavu sustava imovine, prometa i trgovine, raspodjele prihoda te upravljanja, radi nošenja se s novim izazovima koji proizlaze iz podataka kao nove vrste faktora proizvodnje.

Dužnosnik Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reformu rekao je kako dokument koji uključuje 20 ključnih mjera označava “prekretnicu, sveobuhvatni i strateški potez” za nastavak produbljivanja reformi i otvaranja Kine u novom dobu.

Pomoći će u davanju potpune uloga podatkovnim izvorima, jačanju realnog gospodarstva, promicanju visokokvalitetnog razvoja te u jačanju, poboljšanju i širenju digitalnog gospodarstva. Također će odgovoriti na tehnološku revoluciju i industrijsku transformaciju te izgraditi nove kineske prednosti u međunarodnoj konkurenciji, rekao je dužnosnik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.