Četvrti Međunarodni filmski festival Hainana završio uzbudljivom dodjelom nagrada

Foto: VCG

Službena ceremonija zatvaranja 4. Međunarodnog filmskog festivala Hainana održana je u nedjelju u zaljevu Haitang u južnom kineskom obalnom gradu Sanyi.

Ovaj filmski festival, pod pokroviteljstvom Kineske medijske grupe (CMG-a, eng. China Media Group) i Narodne vlade pokrajine Hainan,  posvećen je jačanju međunarodnih filmskih i kulturnih razmjena i suradnje, promicanju inovativnog razvoja u filmskoj industriji i poticanju kreativnosti u stvaranju filmova.

Međunarodni filmski festival Hainana postao je godišnja gala svečanost za filmaše i glumce diljem svijeta. Ove je godine za Zlatni kokos prijavljen ukupno 3761 film iz 116 zemalja i regija, a na završnoj svečanosti dodijeljene su brojne važne nagrade.

Argentinski film redateljice Laure Citarelle, “Trenque Lauquen”, osvojio je nagradu za najbolji film, a slijedio ga je “Aftersun”, dramski film škotske scenaristice i redateljice Charlotte Wells, koji je osvojio posebnu nagradu žirija.

Nagrade za najboljeg glumca i najbolju glumicu pripale su francuskom glumcu Karimu Leklouu za djelo “Goutte d’Or” i Veri Gemmi za ulogu u filmu “Vera”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.