Ministar vanjskih poslova: Kina će se posvetiti zalaganju za mir i razvoj čovječanstva

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao je u nedjelju da će se Kina na novom putu izgradnje Kine u modernu socijalističku zemlju u svakom pogledu posvetiti plemenitom zalaganju za mir i razvoj čovječanstva.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, navedeno je rekao obraćajući se putem video veze na simpoziju o međunarodnoj situaciji i kineskim vanjskim odnosima 2022. godine.

Wang je rekao da će Kina na novom putovanju ostati predana svojoj izvornoj težnji i utemeljiteljskoj misiji te se posvetiti ostvarivanju ljudskog napretka i svjetskog sklada.

“Duboko ćemo razmisliti o budućnosti čovječanstva, posvetiti se postizanju preporoda i trajne veličine kineske nacije i plemenitom  zalaganju za mir i razvoj čovječanstva te pridonijeti velikom cilju nastavka i transformacije međunarodnog sustava”, rekao je Wang.

Kina će se pridržavati kineskog puta modernizacije, ne samo stvarajući novi oblik ljudskog napretka, već i pružajući nove izbore zemljama u razvoju, koje će čvrsto podržati u istraživanju razvojnih puteva prikladnim njihovim nacionalnim uvjetima i brzom kretanju prema što ranijoj modernizaciji, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.