Xi odgovorio na pismo umjetnika iz Kineske grupe za orijentalne scenske umjetnosti

Foto: IC

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, kineski predsjednik i predsjedavajući Središnjeg vojnog povjerenstva, u subotu je odgovorio na pismo umjetnika iz Kineske grupe za orijentalne scenske umjetnosti, potaknuvši ih da kulturno stvaranje i proizvodnju usmjere na ljude.

Napominjući kako se ove godine obilježava 70. godišnjica osnutka Kineske pjevačke i plesne trupe i 60. godišnjica osnivanja Trupe za orijentalne pjesme i plesove, Xi je u pismu uputio iskrene pozdrave svim umjetnicima i osoblju Kineske grupe za orijentalne scenske umjetnosti.

Xi je pohvalio umjetnike iz Kineske grupe za orijentalne scenske umjetnosti zbog izvanrednih književnih i umjetničkih radova nastalih tijekom godina i doprinosa razvoju književnosti i umjetnosti u Kini, kao i kulturnim razmjenama s drugim zemljama.

Izrazio je nadu da će se umjetnici pridržavati visokih moralnih standarda, unaprijediti svoje umjetničke vještine, držati se temeljnih načela dok otvaraju nova područja, prenositi temeljne vrijednosti novog doba i promicati etos kineskog naroda.

Xi ih je potaknuo na davanje novih doprinosa razvoju književnih i umjetničkih pothvata, izgradnju kulturnog samopouzdanja i snage te ulaganje više napora u pretvaranje Kine u zemlju sa snažnom socijalističkom kulturom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.