Kina od 8. siječnja 2023. obnavlja izdavanje putovnica i viza

Foto: VCG

Kina će optimizirati politike i mjere imigracijske uprave počevši od 8. siječnja 2023., u skladu s ublaženim mjerama odgovora na bolest COVID-19.

Nacionalna imigracijska uprava izdala je obavijest u utorak, priopćivši da optimizirane politike i mjere uključuju ponovno prihvaćanje i odobravanje zahtjeva kineskih državljana za običnim putovnicama u svrhe turizma i posjeta prijateljima u inozemstvu počevši od navedenog datuma.

Uprava će također nastaviti s obradom odobrenja za stanovnike kineskog kopna koji žele turistički ili poslovno posjetiti Posebnu upravnu regiju Hong Kong, kao i izdavanje izlaznih i ulaznih dozvola Narodne Republike Kine te izlaznih i ulaznih dozvola za ulazak u područja granične kontrole, stoji u obavijesti.

Usluge u vezi s podnošenjem zahtjeva za redovne vize, dozvole boravka i dozvole boravka stranaca također će se obnoviti, navedeno je u obavijesti, koja dodaje kako se u slučaju hitne potrebe mogu podnijeti zahtjevi za ubrzanim postupcima.

Obnova usluga također će uključivati izdavanje lučkih viza, provedbu 24/72/144-satne tranzitne politike bez viza te izdavanje dozvola za privremeni ulazak, navedeno je u obavijesti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.