CGTN-ova anketa: Kina preuzima odgovornost u globalnoj borbi protiv bolesti COVID-19

U nedavnoj anketi koju su proveli CGTN-ov think-tank i Kineski institut za javno mnijenje Sveučilišta Renmin, 56,2% globalnih ispitanika smatra kako je Kina odigrala ključnu ulogu u globalnoj borbi protiv COVID-19 i rekli su da su impresionirani kineskim donacijama cjepiva i drugih protuepidemijskih materijala drugim zemljama. Ovo mišljenje dijeli 71,36% ispitanika iz Afrike.

Istraživanje je pokrilo 41 zemlju i regiju diljem svijeta. Pokazalo je kako 51,4% ispitanika vjeruje da bi zemlje s vodećom sveobuhvatnom nacionalnom snagom trebale preuzeti međunarodne odgovornosti proporcionalne njihovoj nacionalnoj snazi te su rekli kako je Kina u tom pogledu obavila dobar posao. Također, 66,6% mladih globalnih ispitanika reklo je kako očekuju da će Kina igrati veću ulogu u globalnom upravljanju.

Kina je do sada osigurala protuepidemijske materijale za 153 zemlje i 15 međunarodnih organizacija, uključujući 2,2 milijarde doza cjepiva protiv bolesti COVID-19. Ostale mjere uključuju 2 milijarde dolara međunarodne pomoći iz Kine za pomoć zemljama u razvoju u odgovoru na utjecaj bolesti COVID-19.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.