Kina pozvala na zajedničko osiguranje sigurnog i neometanog protoka osoblja između zemalja

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin u ponedjeljak je izrazio nadu da će sve strane podržati znanstvena načela i raditi zajedno kako bi osigurale siguran i neometan protok osoblja između zemalja.

Od početka COVID-a, Kina je uvijek stavljala ljude i njihove živote iznad svega, istaknuo je Wang. Rekao je kako je soj omikron mnogo manje patogen i smrtonosan, a Kina je poboljšala kapacitete za liječenje, detekciju patogena i cijepljenje. Kina je poduzela inicijativu za poboljšanje mjera odgovora na COVID u skladu s trenutnom pandemijskom situacijom.

Kina je oduvijek bila posvećena pravovremenom, otvorenom i transparentnom dijeljenju informacija o praćenju mutacija virusa i zaraženih skupina s međunarodnom zajednicom. Tijekom posljednje tri godine Kina je provela više od 60 tehničkih razmjena sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, uključujući nedavne četiri u jednom mjesecu, rekao je Wang.

“Nadamo se da će sve strane podržati znanstvena načela i raditi zajedno kako bi osigurale siguran i nesmetan protok osoblja između zemalja te doprinijele međunarodnoj solidarnosti u borbi protiv bolesti COVID-19 i globalnom gospodarskom oporavku”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.