Kina pozvala Japan da sigurno zbrine nuklearno zagađenu vodu

Foto: VCG

Kina još jednom poziva Japan da ozbiljno shvati razumnu zabrinutost relevantnih strana i zbrine svoju nuklearno zagađenu vodu na znanstveno utemeljen, otvoren, transparentan i siguran način, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin.

Wang je navedeno rekao na dnevnoj tiskovnoj konferenciji odgovarajući na izvješća da će Japan tijekom proljeća i ljeta ove godine ispustiti nuklearno zagađenu vodu iz nuklearne elektrane Fukushima u ocean.

Wang je rekao kako je tijekom protekle dvije godine međunarodna zajednica snažno dovodila u pitanje i protivila se jednostranoj i pogrešnoj odluci japanske vlade o ispuštanju nuklearno zagađenje vode u ocean te je izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog utjecaja koji bi takvo djelo moglo imati na morski okoliš i javno zdravlje.

Wang je rekao kako Kina još jednom poziva Japan da ozbiljno shvati razumnu zabrinutost relevantnih strana i zbrine nuklearno zagađeno vodu na znanstveno utemeljen, otvoren, transparentan i siguran način. Japan bi se trebao podvrgnuti strogom nadzoru IAEA-e te zaštititi morski okoliš, zdravstvena prava i interese svih ljudi, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.