Glasnogovornik rekao da Kina pozdravlja Blinkenov posjet

Foto: VCG

Kina pozdravlja posjet američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena Kini i u komunikaciji je sa SAD-om oko specifičnih aranžmana za posjet, rekao je u utorak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin.

Wang je navedeno rekao na tiskovnoj konferenciji kao odgovor na izvješća da će Blinken 5. veljače posjetiti Kinu i sastati se s kineskom ministrom vanjskih poslova Qin Gangom..

Wang je rekao kako je Kina uvijek promatrala i razvijala odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama u skladu s načelima međusobnog poštovanja, mirnog suživota i uzajamno korisne suradnje.

Kina se nada da će Sjedinjene Američke Države usvojiti ispravnu percepciju Kine, pridržavati se dijaloga, a ne sukobljavanja te težiti obostrano korisnim rezultatima, a ne igri s nultom sumom, rekao je Wang.

“Nadamo se da će Sjedinjene Američke Države surađivati s Kinom kako bi potpuno ispunili važno zajedničko razumijevanje koje su postigli dvojica šefova država i vratili odnose Kine i SAD-a na smjer stabilnog i čvrstog rasta,” rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.