Bijela knjiga: Kina uspostavila novi tip sustava zaštićenih područja

Nova vrsta sustava zaštićenih područja uspostavljena je u Kini radi promicanja očuvanja eko-okoliša, navedeno je u bijeloj knjizi objavljenoj u četvrtak.

Kina razvija sustav zaštićenih područja s nacionalnim parkovima kao glavnim osloncem, podržanima prirodnim rezervatima i dopunjenima parkovima prirode, navedeno je u dokumentu o zelenom razvoju Kine u novom dobu koji je izdao Informacijski ured Državnog vijeća.

Osnovana je prva grupa od pet nacionalnih parkova – Nacionalni park izvora tri rijeke, Nacionalni park divovskih pandi, Nacionalni park tigrova i leoparda sjeveroistočne Kine, Nacionalni park tropske prašume Hainan i Nacionalni park Wuyishan.

Omjer pokrivenosti šumom Kine i obujam šumskih zaliha zabilježili su 30 uzastopnih godina rasta, čineći Kinu zemljom s najvećim rastom šumskih resursa i najvećim područjem šuma koje je stvorio čovjek.

Kina je također prva zemlja koja je ostvarila nultu neto degradaciju zemljišta te joj se pustinjska i pjeskovita područja se smanjuju, što pomaže svijetu u postizanju globalnog cilja nulte neto degradacije zemljišta do 2030. godine, navedeno je u bijeloj knjizi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.