Istraživanje kineskih lunarnih uzoraka Chang’e-5 postiglo plodonosne rezultate

Više od 50 rezultata istraživanja lunarnih uzoraka prikupljenih u misiji Chang’e-5 objavljeno je u značajnim akademskim časopisima u zemlji i inozemstvu, dovodeći kineska lunarna znanstvena istraživanja u međunarodni centar, priopćila je Kineska nacionalna svemirska uprava.

Preko 150 znanstvenika i istraživača sudjelovalo je u prvom seminaru o rezultatima istraživanja lunarnih uzoraka misije Chang’e-5 koji je u ponedjeljak održala uprava. Razgovarali su o temama koje se kreću od karakteristika uzoraka lunarnog tla prikupljenih u misiji Chang’e-5, povijesti lunarnih vulkanskih aktivnosti i udara meteorita na lunarnu površinu itd.

Kineska misija Chang’e-5 2020. je prikupila uzorke s Mjeseca teške oko 1731 gram, što su prvi uzorci s Mjeseca u više od 40 godina.

Stručnjaci koji su sudjelovali na seminaru složili su se kako forum nije samo pružio vrijednu priliku istraživačima za razmjenu ideja, već je omogućio i platformu za prikaz vitalnih rezultata znanstvenih istraživanja, što će dodatno unaprijediti i olakšati razvoj znanstvenih lunarnih istraživanja u Kini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.