WEF poziva na solidarnost u suočavanju s globalnim izazovima bez presedana

Foto: VCG

Izbjegavanje recesije i izgradnja solidnog programa rasta bit će ključni za sprječavanje fragmentacije globalnog gospodarstva, rekao je u petak predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) Borge Brende.

U svojim završnim riječima na godišnjem sastanku WEF-a u Davosu u Švicarskoj, Brende je rekao da je na petodnevnom Forumu postignut napredak u pitanjima klimatskih ambicija, ravnomjernog rasta i graničnih tehnologija.

Sastanak WEF-a 2023. održan je na temu “Suradnja u fragmentiranom svijetu”, a odvijao se u kontekstu globalnih izazova bez presedana. To uključuje visoku inflaciju, energetsku krizu, klimatske promjene i geopolitičke sukobe.

Međutim, na kraju Foruma Brende je izrazio uvjerenje da “možemo oblikovati otporniju, održiviju i pravedniju budućnost”, ali je dodao: “Jedini način da to učinimo je zajedno.”

Sudionici foruma, uključujući glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa, pozvali su svijet da premosti podjele i vrati povjerenje. “Vrijeme je da se iskovaju putovi za suradnju u našem rascjepkanom svijetu”, rekao je Guterres.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.