Xi i njegova žena susreli kambodžanskog kralja i kraljicu majku

Kineski predsjednik Xi Jinping i njegova supruga Peng Liyuan imali su u petak srdačan sastanak s kambodžanskim kraljem Norodomom Sihamonijem i kraljicom majkom Norodom Monineath Sihanouk u državnom pansionu Diaoyutai u Pekingu.

Xi je istaknuo da je u proteklih 65 godina od uspostave diplomatskih veza između Kine i Kambodže, bez obzira na to kako se razvijao međunarodni okoliš, kinesko-kambodžansko prijateljstvo trajalo i pokazalo novu vitalnost, a njihovi bilateralni odnosi postali su modelom međunarodnog odnosa.

Istaknuvši da Kina već dugo pruža nesebičnu pomoć i podršku Kambodži, kambodžanski kralj i kraljica majka rekli su da pomno prate razvoj Kine i da su iskreno sretni zbog kineskih postignuća.

Kambodža cijeni inicijativu Pojas i put i koncept izgradnje zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo te je voljna surađivati s Kinom kako bi 65. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Kambodže i Kine iskoristili kao priliku za produbljivanje prijateljskih razmjena te suradnje na raznim područjima te tradicionalno prijateljstvo prenositi s koljena na koljeno, poručili su.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.