Kineski vrhovni sud obećao bolju zaštitu vlasničkih prava privatnih tvrtki

Kineski će sudovi poduzeti odlučne mjere kako bi zaštitili legitimna vlasnička prava i interese privatnih tvrtki i poduzetnika, stoji u izvješću Vrhovnog narodnog suda objavljenom u utorak.

Sudovi će raditi na zaustavljanju nezakonitih radnji kojima se krše prava osobnosti poduzetnika, podupirati pošteno poslovanje i poticati pošteno tržišno natjecanje, navedeno je u izvješću dostavljenom tekućem zasjedanju 14. saziva Svekineskog narodnog kongresa, najvišeg zakonodavnog tijela, na razmatranje.

Kineski su sudovi u proteklih pet godina povećali zaštitu vlasničkih prava. Od 2018. do 2022. ispravljene su pogrešne presude u 209 teških kaznenih predmeta koji se tiču imovinskih prava, a 290 gospodarskih subjekata oslobođeno je, navedeno je u izvješću.

Poduzete su konkretne radnje kako bi se spriječilo pretvaranje poslovnih sporova u kazneni progon, dodano je u izvješću.

Sva su poduzeća jednako tretirana bez obzira jesu li u državnom ili privatnom vlasništvu, financirana iz domaćih ili stranih izvora, mala ili velika, stoji u izvješću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.