Kineski vrhovni zakonodavac pozvao na zaštitu nacionalnog suvereniteta i interesa

Vodeći kinesko zakonodavac u utorak je pozvao Svekineski narodni kongres (SNK) na zaštitu nacionalnog suvereniteta, sigurnosti i razvojnih interesa.

Li Zhanshu, predsjednik Stalnog odbora 13 saziva SNK-a, navedeno je rekao dok je podnosio izvješće o radu na prvoj sjednici 14 saziva SNK-a.

Svekinski narodni kongres mora izvršavati svoje političke odgovornosti kao nacionalno zakonodavno tijelo, rekao je Li, pozivajući ga da stupi u prve crte svake pravne borbe bez imalo oklijevanja kad god to država zahtijeva.

Stalni odbor SNK-a nastavit će unaprjeđivati institucije i postupke za ocjenu ustavnosti, poboljšavati pravni sustav za socijalističko tržišno gospodarstvo i brže raditi na donošenju zakona koji poboljšavaju dobrobit ljudi, promiču znanstveni i tehnološki, društveni i kulturni napredak i štite okoliš, rekao je Li.

Izvješće također daje pregled zakonodavnog rada u proteklih pet godina, tijekom koji je nacionalno zakonodavstvo formuliralo 47 zakona i provelo 111 krugova revizije postojećih zakona.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.