Kina izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog zajedničkih vojnih vježbi SAD-a i Republike Koreje

Foto: VCG

Kina je ozbiljno zabrinuta zbog poteza Sjedinjenih Američkih Država i Republike Koreje u njihovim vojnim vježbama te je pozvala sve zainteresirane strane da ostanu suzdržane i učine više stvari koje će doprinijeti miru i stabilnosti na Korejskom poluotoku, rekao je u utorak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Wang Wenbin navedeno je rekao odgovarajući na povezani upit o izvješćima da će Sjedinjene Američke Države i Republika Koreja izvesti zajedničke vojne vježbe od 13. do 23. ožujka.

“Ozbiljno smo zabrinuti zbog poteza Sjedinjenih Američkih Država i Republike Koreje u njihovim vojnim vježbama”, rekao je Wang na dnevnoj tiskovnoj konferenciji.

Jasna je poanta toga kako je situacija na Korejskom poluotoku dospjela tamo gdje je danas. Glavni razlog je to što su dotične strane odbile odgovoriti na mjere denuklearizacije koje je poduzela Demokratska Narodna Republika Koreja (DNRK) te nastavile vršiti pritisak i suzbijati DNRK-u, rekao je Wang.

“Trenutačna situacija na Korejskom poluotoku vrlo je složena i osjetljiva. Sve zainteresirane strane trebale bi ostati suzdržane i činiti više stvari koje pogoduju miru i stabilnosti na Korejskom poluotoku, nikako drugačije”, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.