Osijek će se ponovno povezati s Londonom

Zračna luka Osijek posluje više od 40 godina. Njezina povijest prepuna je uspona i padova. Bez pomoći države, odavno bi prestala s radom. Godinama pokušava stati na vlastite noge, a ohrabrenje stiže stalnom aviovezom s Minhenom i hrvatskim gradovima. Od ovoga ljeta, čini se, Osijek će se, ponovno, povezati s Londonom.

Prošla godina na osječkoj pisti bila je zadovoljavajuća. Zabilježen je rast broja putnika. Karte za najavljene letove iz Osijeka za London već su u prodaji. U samoj zgradi slijede veliki radovi. To ne bi trebalo ometati promet.

– Nabavljena su sredstva od Ministarstva turizma za rekonstrukciju novog putničkog terminala. Tu treba udovoljiti zahtjevima šengenskog režima, povećanju kapaciteta za neke buduće planove naše. Vidjeli ste po nekim medijskim natpisima da se uvode neke nove linije, kažem o tome ćemo u nekoj bližoj budućnosti pričat kad se sa svih strana dogovorimo, ističe Šarac.

A dogovor je potreban u vezi s novcem, što je, nakon niza godina, sada na pomolu. Slavonci vole svoju zračnu luku jer je mala, do nje je lako doći i nema gužvi.

Uspiju li pregovori zračne luke s drugim prijevoznicima koje žele vratiti, bit će ne samo ugodnije nego i isplativije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.