RCK Ruđera Boškovića sudjelovat će na 9. Konferenciji SMART CITIES

U utorak 28. ožujka 2023. Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića, Zagreb sudjelovat će na 9. Konferenciji SMART CITIES. Bit će to prigoda da se Regionalni centar kompetentnosti Ruđera Boškovića predstavi tvrtkama, znanstvenim institucijama, krajnjim korisnicima i budućim polaznicima.

Uoči Konferencije ravnateljica Tehničke škole Ruđer Bošković Đurđica Fuštar, prof. poručuje: “Pozdravljam vas ispred 963 učenika i 123 zaposlenika škole. 2018. godine naša je škola imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti od Ministarstva znanosti i obrazovanja. 2020. godine potpisali smo ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja vezan za operativni program Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2014. do 2020., a posebno je važno istaknuti kako je ukupna vrijednost tog dijela projekta 6.570.933,42 EUR. Pozivam vas na Zagrebački Velesajam na 9. Konferenciju SMART CITIES, gdje će se naša škola predstaviti javnosti. Znanje i učenje u našoj školi nudi odgovore na sve upite, što, gdje, kako te daje najbolje preporuke za mlade, brucoše i poslovne ljude. Mi ćemo i dalje ulagati u obrazovanje i povezivati se s gospodarstvom. Vidimo se na Konferenciji SMART CITIES!”

Inače, koncept RCK Ruđera Boškovića bit će prvi ogledni i pokazni primjer povezivanja strukovnog obrazovanja s industrijskim okruženjem u cijeloj Republici Hrvatskoj, te u ovom dijelu jugoistočne Europe i šire. U projekt “RCK Ruđera Boškovića” uključeno je 10 partnerskih organizacija (Elektrotehnička škola, I. tehnička škola Tesla, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Visoko učilište Algebra, Klimaoprema d.d., Kraš d.d., Franck d.d., Purić d.o.o., Grad Zagreb i Projekt jednako razvoj d.o.o.). Projektom će biti uspostavljen Regionalni centar kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva. Sastoji se od 6 osnovnih elementa, te niz podaktivnosti. Od uspostave samoga centra, preko razvoja novih strukovnih programa i programa obrazovanja odraslih, nabave specijalizirane opreme, provođenja stručne prakse, stručnog usavršavanja nastavnika do promocije centra. Nove tehnologije u RCK unaprijedit će procese i načine učenja, razviti postojeća i stvarati nova ciljana znanja i vještine, odgovoriti na izazove tržišta rada, te stvoriti stvarnu i neraskidivu povezanost Centra s industrijskim okruženjem. RCK će u prvom petogodišnjem razdoblju postati ogledni primjer izvrsnosti inovativnih modela u edukaciji temeljenoj na radu za ostale regije u Republici Hrvatskoj u ovom dijelu jugoistočne Europe i šire. RCK će dugoročno prenositi nove ideje u industriju i aktivno sudjelovati u implementaciji „Industrije 4.0“ u proizvodnim tvrtkama, implementaciji pametnog nadzora i upravljanja energijom, kao i implementaciji uporabe obnovljivih izvora energije.

–  Ukupna vrijednost projekta: 6.570.933,42 EUR (100% sufinancira EU)
–  Razdoblje provedbe projekta: od 29. 3. 2020. do 29. 12. 2023.
–  Kontakt za više informacija: projekt@rckrb.hr

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.