KC: Premijera predstave Kuhari

Teatar to go najavljuje premijeru predstave Kuhari, autora Gorana Smoljanovića, u Kulturnom centru Osijek, 25. ožujka 2023., u 11:00 sati.

Radnja predstave „Kuhari“ odvija se oko užurbane kuhinje „Krumpirov pir“, slavnog kuhara Aurelija Debelića i novopečenog pomoćnog kuhara Zdravka. Riječ je o najboljem restoranu u gradu i okolici s najfinijim delicijama od krumpira. Sve je spremno za otvaranje, dok se na vratima ne pojavi najveći mogući gurman na svijetu. Kuhari se nalaze pred izazovom, kako zadovoljiti najzahtjevnijeg gosta koji je ikada hodao planetom Zemljom? Hoće li uspjeti? Što može poći po zlu? Ova interaktivnoedukativna predstava donosi klasičnu komediju situacije, koja garantira smijeh i zabavu za male i velike. Neobičan dan u kuhinji pretvorit će se u posebno kazališno iskustvo za pamćenje.

Predstava „Kuhari“ nastala je u okviru svojevrsnog ciklusa komedija za djecu, kojem prethode „Majstori“ i „Botaničari“. Goran Smoljanović pronašao je, u interaktivnim komedijama, dobar omjer umjetničkog, edukativnog i zabavnog sadržaja za djecu. Iako sve predstave imaju fokus na zajedništvu likova i publike, „Kuhari“ kroz cijelu predstavu provlače vrijednost međusobnog razumijevanja, solidarnosti i lijepog ponašanja. Potreba za tim uočena je preko anketnih upitnika koje su rješavale učiteljice u školama, gdje je Teatar to go gostovao. Većina ispitanica navela je da bi trebalo preko kazališne predstave djeci približiti norme uljudnog ponašanja, odnosno bonton, s pretpostavkom da bi se na taj način stvorilo ugodnije okruženje za odrastanje.

Predstava okuplja osječko-bjelovarski autorski tim: autor i redatelj: Goran Smoljanović/ glume: Matko Duvnjak Jović, Ivan Pokupić i Goran Smoljanović /scenografija: Zdenka Lacina/kostimografija: Selena Gazda/ glazba: Bojan Sauerborn i Željko Šreng/grafičko oblikovanje: Dražen Matijašević/izvršni producent: Ana Šimić Smoljanović

Premijera predstave Kuhari bit će u Kulturnom centru Osijek, 25. ožujka 2023., s početkom u 11:00 sati. Ulaz je besplatan. Predstava je realizirana uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija, Zaklade Kultura Nova, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.