Kina i ASEAN obećali daljnje produbljivanje suradnje

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Qin Gang sastao se u ponedjeljak s glavnim tajnikom ASEAN-a Kao Kim Hournom u Pekingu te su se dogovorili o daljnjem produbljivanju suradnje u raznim područjima.

Napominjući da se ove godine obilježava 10. godišnjica izgradnje bliže zajednice Kine i ASEAN-a koja dijeli budućnost i 20. godišnjica kineskog pristupanja Ugovoru o prijateljstvu i suradnji u jugoistočnoj Aziji, Qin je rekao da su Kina i ASEAN slijedili načelo miroljubivog suživota među susjednim državama, dajući vrhunski primjer dobrosusjedskih odnosa i prijateljstva.

Kina je voljna surađivati sa zemljama ASEAN-a na provođenju načela Povelje UN-a i duha Ugovora o prijateljstvu i suradnji u jugoistočnoj Aziji te surađivati na održavanju regionalnih pravila i reda, naglasio je Qin.

Također je rekao da je Kina voljna preuzeti vodstvo u potpisivanju Protokola uz Ugovor o zoni bez nuklearnog oružja u jugoistočnoj Aziji i s ASEAN-om zagovarati jedinstvo i suradnju korisnu za sve strane, kako bi zajednički zaštitili regionalnu sigurnost i stabilnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.