Kineski ministar vanjskih poslova vodi razgovore s malezijskim kolegom

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Qin Gang razgovarao je u utorak s ministrom vanjskih poslova Malezije Zambryjem Abd Kadirom u Pekingu.

Qin je rekao da bi Kina i Malezija, kao zemlje u razvoju i važna gospodarstva u usponu u Aziji i progresivne sile na međunarodnoj pozornici, trebale dodatno produbiti uzajamno korisnu suradnju, učvrstiti prijateljstvo, surađivati kako bi se nosile s rizicima i izazovima te više doprinijeti globalnom i regionalnom miru, stabilnosti, razvoju i prosperitetu.

Qin je pozvao obje strane da ubrzaju ključne projekte i istraže veću suradnju u područjima kao što su vozila na nove oblike energije, digitalno gospodarstvo, poluvodiči i poljoprivreda.

Zambry Abd Kadir rekao je da će predstojeći službeni posjet malezijskog premijera Datuka Serija Anwara Ibrahima Kini podići prijateljstvo dviju zemalja na višu razinu.

Malezijski ministar vanjskih poslova rekao je da je Malezija voljna surađivati s Kinom na zajedničkom očuvanju regionalnog mira i stabilnosti i izgradnji bliže zajednice Kine i ASEAN-a koja dijeli budućnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.