Kinesko ministarstvo obrane pohvalilo rezultate posjeta ministra obrane Rusiji

Foto: VCG

Kinesko ministarstvo obrane u srijedu je pohvalilo posjet kineskog državnog vijećnika i ministra obrane Li Shangfua Rusiji koji je trajao od nedjelje do srijede, priopćivši kako odražava produbljivanje međusobnog povjerenja između dviju zemalja i neovisnost suradnje između dviju vojski.

Dvojica ministara obrane složila su se da će u potpunosti provesti važan konsenzus šefova dviju država, nastaviti blisku komunikaciju na visokoj razini, unaprijediti mehanizam interakcije između dviju vojski i proširiti suradnju između operativnih područja, vojnih grana i visokih učilišta,  rekao je glasnogovornik Ministarstva obrane Tan Kefei.

Obje su strane ponovno potvrdile čvrstu međusobnu potporu u očuvanju temeljnih interesa i odlučno se suprotstavile uplitanju vanjskih sila u unutarnje poslove, rekao je.

Rusija je priopćila da se protivi svakom obliku “neovisnosti Tajvana” i čvrsto podupire Kinu u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, rekao je Tan.

Kina je voljna dodatno učvrstiti i ojačati stratešku suradnju s Rusijom, prakticirati istinski multilateralizam, suprotstaviti se unilateralizmu i hegemoniji te čvrsto štititi međunarodnu pravednost i pravdu, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.