Kulturni turizam oživio u regiji Peking-Tianjin-Hebei

Foto: VCG

Kineski sektor kulturnog turizma oživljava od završetka pandemije COVID-a krajem prošle godine, što je dovelo do velike količine turista tijekom praznika za Međunarodni dan rada.

Kulturne lokacije zabilježile su rekordan porast posjeta zahvaljujući uzbuđenju zbog naglog oporavka turizma u regiji Peking-Tianjin-Hebei, pokazali su veliki podaci koje je objavio vodeći telekomunikacijski operater u Kini, China Mobile.

Među osam najpopularnijih kulturno-izletničkih lokacija, pet ih je u Pekingu, uključujući Ljetnu palaču i Hram neba.

Ove dvije izletničke lokacije bile su među tri najposjećenija parka u ponedjeljak te je Ljetnu palaču posjetilo 136 000 turista, a Hram neba 125 700, priopćio je pekinški Gradski upravni centar za parkove.

Obje lokacije uvrštene su među deset najposjećenijih izletničkih lokacija u Kini, a na prva tri mjesta su Zapadno jezero u gradu Hangzhou, u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang te izletnička zona Konfucijevog hrama i izletničko područje Zhongshan u Nanjingu u istočnoj kineskoj pokrajini Jiangsu.

1 KOMENTAR

  1. Nadam se kako će turisti iz Kine ovoga ljeta i jeseni posjetiti Hrvatsku i upoznati se sa stoljetnom kulturnom tradicijom našega naroda. Doduše, unatoč bogatoj baštini, razvoj kulturnog turizma u Hrvatskoj započinje tek početkom 2000.-tih. Naravno, posjetitelji su obilazili spomenike, razgledavali muzeje i uživali u koncertima, no kultura kao zaseban turistički proizvod počeo se razvijati nakon 2012. godine. Naravno, osim razvijanja „branda Hrvatska” te poboljšanja o svjesnosti Hrvatske kao turističke destinacije na svjetskoj razini, bilo je važno uložiti u razvoj kulturnog turizma zato što je riječ o idealnom polazištu za produljenje turističke sezone. No, nije bilo dovoljno promovirati samo kulturnu baštinu već ponudu proširiti i na interaktivan sadržaj te kreativni turizam. Atraktivnost kulturne baštine najčešće ne ovisi o godišnjim dobima čime je kulturni turizam idealno polazište za odmak od sezonalnosti turističke sezone Hrvatske. Istraživanja su pokazala da su turisti kojima je primarni cilj „kulturno uzdizanje” iznadprosječno obrazovani i boljeg financijskog statusa te da i tijekom putovanja troše više od prosjeka. No, sama atraktivnost destinacije konzumentima kulturnog turizma nije dostatna već svoju pažnju usmjeravaju i na inovativnost ponude s naglaskom na interaktivnost sadržaja, načine prezentacije istog, dostupnost informacija, no takve turiste zanima i ponuda svih popratnih sadržaja koji se ne moraju isključivo bazirati na kulturi. Želim vam da i dalje objavljujete pozitivne teme koje rado čitam u ovoj rubrici.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.