Xi potaknuo studente Kineskog poljoprivrednog sveučilišta na doprinošenje modernizaciji poljoprivrede

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping u srijedu je odgovorio na pismo studenata eksperimentalne postaje Quzhou Kineskog poljoprivrednog sveučilišta, potičući ih na doprinošenje ruralnoj revitalizaciji i modernizaciji poljoprivrede.

Također je uputio čestitke kineskoj mladeži, dan uoči Dana mladosti.

Xi je napisao kako mu je drago jer je saznao da eksperimentalna postaja Kineskog poljoprivrednog sveučilišta studentima diplomskih studija pruža priliku za stjecanje poljoprivrednih znanja i učenje o načinu života ljudi odlaskom na polja i u sela, što pogoduje ruralnoj revitalizaciji.

Potvrdio je studentski duh traženja istine na poljima i u ruralnoj praksi, dodavši kako je na 20. Nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine dogovoren plan izgradnje Kine u poljoprivrednu silu. Nada se kako će studenti ostati skromni, gradivo naučeno u učionici primijeniti u ruralnoj praksi i dati doprinos modernizaciji poljoprivrede i izgradnji moderne socijalističke zemlje.

1 KOMENTAR

  1. Iako pri Sveučilištu u Zagrebu djeluje Konfucijev institut, broj stipendija koje kineska vlada namjenjuje hrvatskim studentima mnogo je manji u odnosu na druge članice EU-a. Riječ je o pet do deset stipendija godišnje za različita visoka učilišta diljem Kine. S druge strane broj studenata iz Kine koji borave na studijskoj godini u Hrvatskoj još je manji. Većinom je riječ o studentima pekinškog Sveučilišta za strane jezike i kulturu Beiwai na kojem djeluje i hrvatski lektorat. Smatram da treba težiti većim razmjenama i da Hrvatska uskoro bude potpisnica sporazuma o međusobnom priznavanju bodova i diploma te da bude više razmjena u kulturi, obrazovanju, znanosti i tehnologiji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.