Obilježena 25. godišnjica smrti Gojka Šuška

Dvadesetipeta je godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška, jednog od najbližih suradnika predsjednika Franje Tuđmana. Obitelj, predsjednik Vlade s ministrima, izaslanstvo HDZ-a te predstavnici Hrvatskog generalskog zbora položili su vijence i zapalili svijeće na njegovu grobu na zagrebačkom Mirogoju.

Godišnjica smrti obilježena je i u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Gojko Šušak rodio se u Širokom Brijegu 16. ožujka 1945. godine. Umro je 3. svibnja 1998. u Zagrebu, a pokopan 7. svibnja na zagrebačkom groblju Mirogoj u Aleji hrvatskih branitelja. Na njegovom pokopu William Perry (bivši američki ministar obrane) rekao je kako je Šušak za Hrvatsku bio presudan u uspostavi slobode, a za Sjedinjene Države za uspostavu mira i stabilnosti na ovom prostoru.

Zbog iznimnog doprinosa u stvaranju samostalne Republike Hrvatske i Oružanih snaga višestruko je odlikovan: Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom, Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom, Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Nikole Šubića Zrinskom, Redom Ante Starčevića, Redom Stjepana Radića, Redom Hrvatskog trolista i Spomenicom Domovinskog rata. Posmrtno je promaknut u čin stožernog generala Hrvatske vojske, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.