Kineska industrija satelitske navigacije u 2022. narasla za 6,76%

Foto: VCG

Ukupna vrijednost proizvodnje kineske industrije usluga satelitske navigacije i pozicioniranja dosegla je u 2022. 500,7 milijardi juana (oko 71,3 milijardu američkih dolara), što je 6,76% više nego prethodne godine, stoji u bijeloj knjizi objavljenoj u četvrtak.

Udruženje za globalni satelitski navigacijski sustav i usluge temeljene na lokaciji Kine izdalo je na tiskovnoj konferenciji ovogodišnju bijelu knjigu o razvoju kineske industrije usluga satelitske navigacije i pozicioniranja.

Prema udruženju, u Kini je tijekom 2022. zabilježeno više od 264 milijuna isporuka pametnih telefona, od kojih 98,5% podržava navigacijski satelitski sustav BeiDou (BDS). Trenutačno većina mobilnih aplikacija koje pružaju karte, navigaciju i usluge kupnje u Kini već podržavaju BDS.

U 2022. BDS je dodatno integriran u svakodnevni život ljudi, stvarajući više scenarija primjene i proširujući opseg primjene BeiDouovog masovnog tržišta, rekao je predsjednik udruge Yu Xiancheng, dodajući kako se BDS-ove usluge pozicioniranja u prosjeku koriste više od 360 milijardi puta dnevno.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.