Kina obećala da će unaprijediti međunarodnu zdravstvenu suradnju

Foto: VCG

Kina će nastaviti jačati međunarodnu suradnju kako bi zaštitila globalnu zdravstvenu sigurnost i unaprijedila uspostavu globalne zajednice zdravlja za sve, rekao je visoki dužnosnik kineskog Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva na tiskovnoj konferenciji 76. Svjetske zdravstvene skupštine održanoj u subotu.

Svjetska zdravstvena skupština, koja se svake godine sastaje u Ženevi u Švicarskoj, služi kao tijelo za donošenje odluka Svjetske zdravstvene organizacije (SZO-a). Ovogodišnja skupština održat će se od 21. do 30. svibnja.

Tijekom skupštine, kinesko izaslanstvo uključit će se u procjenu više od 70 prijedloga koji se, među ostalim temama, odnose na spremnost i odgovor na javnozdravstvene hitne situacije, univerzalnu zdravstvenu pokrivenost, nezarazne bolesti i predloženi programski proračun za 2024. – 2025..

Cao Xuetao, zamjenik ravnatelja Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva i voditelj kineskog izaslanstva, istaknuo je aktivno sudjelovanje Kine u inicijativama zdravstvene suradnje koje vode međunarodne organizacije, poput SZO-a, te čvrstu potporu zemlje središnjoj ulozi SZO-a u koordinaciji globalnih zdravstvenih pitanja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.