Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova: Prošli su dani kada je G7 mogao manipulirati globalnim poslovima

Foto: VCG

U subotu, na okupljanju u parku Senda u središtu Hirošime u Japanu, ljudi iz SAD-a, Filipina i Južne Koreje pridružili su se lokalnim prosvjednicima i držali transparente koji su optuživali godišnji samit Grupe sedmorice (G7) za uplitanje u azijske poslove, čime služi kao sredstvo globalne vojne strategije SAD-a i predstavlja prijetnju regionalnoj stabilnosti.

Samit G7 u Hirošimi, održan od 19. do 21. svibnja ove godine, izazvao je demonstracije u Japanu i kritike diljem svijeta.

U subotu je kinesko Ministarstvo vanjskih poslova odgovorilo na napuhivanje pitanja vezanih uz Kinu na samitu G7, uključujući tvrdnje o “gospodarskoj prisili” koja aludiraju na Kinu i komentare o situaciji u Tajvanskom tjesnacu.

Pozivajući skupinu G7 da ne postane suučesnik u gospodarskoj prisili, ministarstvo je priopćilo da “velike jednostrane sankcije i ometanje industrijskih i opskrbnih lanaca čine SAD pravim silnikom”.

“Prošli su dani kada se nekolicina zapadnih zemalja mogla uplitati u unutarnje poslove drugih zemalja i manipulirati globalnim poslovima”, rekao je glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.