Kina i DRC podižu odnose na sveobuhvatno strateško partnerstvo suradnje

Predsjednici Kine i Demokratske Republike Kongo (DRC) najavili su u petak podizanje bilateralnih odnosa iz strateškog partnerstva suradnje u kojoj svi pobjeđuju u sveobuhvatno strateško partnerstvo suradnje.

Bilateralna suradnja u raznim područjima dala je plodonosne rezultate posljednjih godina, a Kina je najveći trgovinski partner DRC-a i izvor stranih ulaganja već mnogo godina zaredom, rekao je kineski predsjednik Xi Jinping u razgovoru s gostujućim predsjednikom DRC-a Felixom- Antoine Tshisekedi Tshilombom u Pekingu.

Izrazio je uvjerenje da će kineski visokokvalitetni razvoj pružiti više mogućnosti suradnje i šire tržište za DRC te promicati veći razvoj bilateralnih odnosa.

Kina će, kao i uvijek, pomoći DRC-u u njegovom gospodarskom i društvenom razvoju, podržati njegovu strategiju industrijalizacije, ojačati suradnju u energetici, rudarstvu, poljoprivredi, infrastrukturi i proizvodnji te iskoristiti potencijal suradnje u digitalnom gospodarstvu, obrazovanju i zdravstvu, rekao je Xi, dodajući da je Kina spremna poslati stručnjake za poljoprivrednu tehnologiju u DRC.

Xi je rekao da je Kina spremna ojačati koordinaciju i suradnju s DR Kongom u multilateralnim poslovima, zajednički prakticirati istinski multilateralizam i poduprijeti međunarodnu pravednost i pravdu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.