Kina je osvojila nagradu SZO za javno zdravstvo za promicanje zdravstvene skrbi za starije osobe

Nacionalni centar pod Kineskim centrom za kontrolu i prevenciju bolesti dobio je u petak nagradu za javno zdravstvo od Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za doprinos promicanju zdravstvene skrbi za starije osobe.

SZO je dodijelio nagrade i nagrade za javno zdravstvo za 2023. pojedincima i institucijama diljem svijeta na 76. Svjetskoj zdravstvenoj skupštini koja je u tijeku u Ženevi.

Kineskom Nacionalnom centru za kontrolu i prevenciju kroničnih i nezaraznih bolesti (NCNCD) dodijeljena je “Nagrada Njegove Visosti Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah za istraživanje u zdravstvenoj skrbi za starije osobe i u promicanju zdravlja “budući da centar od 2013. godine ugošćuje odjel posvećen zdravlju starijih osoba” i “isporučuje širok raspon programa i aktivnosti koje unapređuju promicanje zdravlja” za grupu, rekao je SZO.

“Kinezi često kažu da je sinovska odanost najvažnija od svih vrlina. Poštivanje i ljubav prema starijim ljudima uvijek je bila tradicionalna vrlina kineskog naroda tisućama godina”, rekao je direktor NCNCD-a Wu Jing na ceremoniji dodjele.

Wu je istaknuo da kineska vlada veliku važnost pridaje zdravlju starijih osoba, koja je implementirala strategiju zdravog starenja i integrirala koncept zdravog starenja u cjelokupni proces društvenog i gospodarskog razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.