Kineska svemirska postaja raduje se sudjelovanju stranih astronauta

Foto: VCG

Kina se raduje i pozdravlja sudjelovanje stranih astronauta u misijama Kineske svemirske postaje, priopćila je Kineska svemirska agencija za operacije s posadom.

Lin Xiqiang, zamjenik direktora agencije, navedeno je rekao uoči lansiranja svemirskog broda s posadom Shenzhou-16.

Tijekom razvoja i izgradnje Kineske svemirske postaje, država je ostvarila različite oblike razmjene i suradnje s mnogim stranim svemirskim agencijama i međunarodnim organizacijama.

“S jedne strane, Kina neprestano unaprjeđuje planirane projekte suradnje s Uredom Ujedinjenih naroda za pitanja svemira, Europskom svemirskom agencijom i drugim organizacijama. S druge strane, Kina je aktivno proširila razmjene sa svemirskim nacijama u nastajanju, usredotočujući se na znanstvene eksperimente i primjene u orbiti te zajedničke letove astronauta do svemirske postaje”, rekao je Lin.

Osim toga, Kina je aktivno uključena u rasprave i donošenje propisa koji se odnose na pitanja kao što su upravljanje svemirskim okolišem, organizacija svemirskog prometa te razvoj i korištenje svemirskih resursa. Ovi su napori pridonijeli rješavanju zajedničkih izazova čovječanstva u svemiru, rekao je glasnogovornik Kineske svemirske agencije za operacije s posadom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.