Objavljena knjiga Xijevih diskursa o znanstveno-tehnološkoj samodostatnosti

Foto: VCG

Izdavačka kuća Središnji partijski tisak literature objavila je kompilaciju diskursa o samodostatnosti i snazi u znanosti i tehnologiji čiji je autor Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e).

Knjiga, koju je kompilirao Institut za partijsku povijest i književnost Centralnog komiteta KPK-e, sadrži 50 relevantnih Xijevih diskursa, od kojih su neki objavljeni prvi put.

Od 18. Nacionalnog kongresa KPK-a održanog 2021., Centralni komitet KPK-e s drugom Xi Jinpingom u srži pridao je veliku važnost znanstveno-tehnološkoj inovaciji, predvodeći povijesna postignuća i promjene u kineskim znanstvenim i tehnološkim pothvatima.

Xijevi diskursi na tu temu sustavno su izložili strateške ciljeve, ključne zadatke i osnovne zahtjeve za promicanje kineske znanstveno-tehnološke inovacije- Imaju veliku važnost u predvođenju pretvaranja Kine u znanstveno-tehnološku silu, jačajući visoku razinu kineske samodostatnosti i snage u znanosti i tehnologiji i promičući visokokvalitetan razvoj Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.