Kina priopćila da međunarodne organizacije nisu arene za geopolitičko nadmetanje

Foto: VCG

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova u utorak je naglasio da međunarodne organizacije nisu arene za geopolitičke igre.

Glasnogovornik Wang Wenbin navedeno je rekao na redovnoj tiskovnoj konferenciji, odgovarajući na upit za komentar odluke SAD-a o ponovnom pridruživanju Organizaciji za obrazovanje, znanost i kulturu Ujedinjenih naroda (UNESCO-u, eng. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).

Odgovarajući na pitanje novinara, Wang je rekao kako SAD ne mogu dolaziti i odlaziti kako žele. Rekao je kako se nada da su SAD odgovorne i da ovaj put imaju izvornu namjeru podržati multilateralizam i promicati međunarodnu suradnju.

Članstvo u međunarodnoj organizaciji vrlo je ozbiljna stvar i ako su SAD iskrene u ponovnom pridruživanju ovoga puta, trebale bi pokazati iskrenost u pridržavanju međunarodnih pravila i poštovanju međunarodne vladavine prava, rekao je Wang.

Glasnogovornik je pozvao SAD da učinkovito ispune svoje međunarodne obveze kao odgovorna zemlja, uključujući vraćanje duga UNESCO-u što je prije moguće.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.