Xi Jinping naglasio jačanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Mongolije

Kineski predsjednik Xi Jinping sastao se u utorak u Pekingu s mongolskim premijerom Luvsannamsraijem Ojun-Erdeneom, pozivajući na podizanje kinesko-mongolskog sveobuhvatnog strateško partnerstva na višu razinu.

Kina pridaje veliku važnost razvoju kinesko-mongolskih odnosa te je pouzdan partner Mongolije, rekao je Xi Ojun-Erdeneu.

Dodao je da je Kina voljna surađivati s Mongolijom kako bi preuzeli vodstvo u izgradnji kinesko-mongolske zajednice koja dijeli budućnost, neprestano produbljivali prijateljstvo, međusobno povjerenje i suradnju između dviju zemalja, podigli bilateralno sveobuhvatno strateško partnerstvo na višu razinu i pružili više stabilnosti i sigurnosti regiji.

Kina i Mongolija uvijek bi se trebale pridržavati uzajamnog poštivanja nacionalne neovisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta, poštivati razvojne putove koje su neovisno odabrala dva naroda i čvrsto se međusobno podržavati u pitanjima koja uključuju međusobne temeljne interese i velike brige, naglasio je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.