Xi potaknuo liberalizaciju ulaganja između Kine i Novog Zelanda

Kina i Novi Zeland trebaju promicati liberalizaciju i olakšavanje trgovine i ulaganja te međusobno osigurati bolje poslovno okruženje za poduzeća koja žele ulagati i poslovati u drugoj zemlji, rekao je kineski predsjednik Xi Jinping u utorak u Pekingu tijekom sastanka s gostujućim premijerom Novog Zelanda Chrisom Hipkinsom.

Kina je oduvijek tretirala Novi Zeland kao prijatelja i partnera i spremna je unaprijediti zdravo i postojano kinesko-novozelandsko sveobuhvatno strateško partnerstvo, rekao je Xi.

Pozvao je obje zemlje da se nastave međusobno doživljavati kao partnere, a ne kao protivnike i kao prilike, a ne prijetnje te učvrste temelje razvoja bilateralnih odnosa.

Xi je pozvao Kinu i Novi Zeland na zajedničko zagovaranje istinskog multilateralizma i slobodne trgovine, provedbu nadograđenog protokola Kinesko-novozelandskog sporazuma o slobodnoj trgovini, suradnju na rješavanju globalnih izazova kao što su klimatske promjene te održavanje komunikacije i zajednički rad radi pomoći u razvoju pacifičkih otočnih zemalja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.