CGTN-ova anketa: Gotovo 80% ispitanika poziva sve zemlje na suradnju u rješavanju čestih ekstremnih vremenskih prilika

Foto: VCG

Mnoge dijelove svijeta nedavno su pogodile ekstremne vremenske prilike, s rekordno visokim temperaturama i bijesnim poplavama, sušama i naplavinama koje su u nekim područjima donijele žrtve i materijalnu štetu. Prema internetskom istraživanju koje je proveo CGTN, više od 70% ispitanika smatra da su klimatske promjene hitan problem te da je održivi razvoj temeljni način rješavanja problema klimatskih promjena.

Preko 60% (63,6% ) globalnih ispitanika ankete iskusilo je ekstremne vremenske prilike u posljednjih pet godina. Oko 66,1% ispitanika duboko je zabrinuto zbog ogromne destruktivnosti ekstremnih vremenskih prilika.

Gotovo osam od deset (78,6%) globalnih ispitanika vjeruje da globalne klimatske promjene znatno doprinose sve većoj učestalosti ekstremnih vremenskih prilika i meteoroloških katastrofa.

Kada je u pitanju način na koji se s njima nositi, ispitanici uglavnom smatraju kako su klimatske promjene globalni izazov iz kojeg nijedna država ne može ostati izostavljena. Gotovo 80% (79,5%) ispitanika snažno je pozvalo sve zemlje na suradnju i zajednički rad u borbi protiv klimatskih promjena i meteoroloških katastrofa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.