NATO nije za globalnu sigurnost, već ratni savez: PinkCode

“Vidimo da je modus operandi NATO-a rat. NATO nikada nije bio obrambeni savez”, kaže CodePink.

NEW YORK, 15. srpnja (Xinhua) — Američki saveznici u NATO-u nisu, kao što bi američki predsjednik Joe Biden sugerirao, sidra u uzburkanom moru demona, već prije katalizatori koji raspiruju kotao rata u ime američkog imperija, rekla je feministička grassroots organizacija CodePink u objavi na blogu u četvrtak.

“NATO je gurnuo svijet prema većoj militarizaciji upravo u ovom delikatnom trenutku u povijesti kada moramo uložiti svoje resurse u sprječavanje klimatske krize koja prijeti budućnosti ovog planeta kolapsom ekosustava, šumskim požarima i poplavama”, stoji u objavi na blogu.

“Vidimo da je modus operandi NATO-a rat. NATO nikada nije bio obrambeni savez. Napao je Jugoslaviju 1999. bez mandata Vijeća sigurnosti UN-a. NATO je vodio 20-godišnji rat u Afganistanu, ostavljajući ljude u siromaštvu i natrag u ruke talibana. NATO je nezakonito svrgnuo vladu Libije 2011.”, navedeno je.

“Pored sadašnjeg rata s Rusijom, cilj je usmjeren na Kinu, gradeći provokativni azijsko-pacifički vojni savez s Južnom Korejom, Japanom, Australijom i Novim Zelandom kako bi se suprotstavio Kini”, navodi se.

NATO je također krava muzara za proizvođače oružja i neprijatelj je nuklearnog razoružanja u svom protivljenju UN-ovom Ugovoru o zabrani nuklearnog oružja, dodaje se.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.