Ususret Ljetnoj univerzijadi održan Bijenale u Chengduu

Bijenale u Chengduu, umjetnička gala manifestacija koja prikazuje gotovo 500 umjetničkih djela iz zemlje i inozemstva, nedavno je započeo u Chengduu, glavnom gradu jugozapadne kineske pokrajine Sichuan.

Umjetnički festival održava se ususret 31. Ljetnim svjetskim sveučilišnim igrama Međunarodne sveučilišne sportske federacije, koje su na rasporedu od 28. srpnja do 8. kolovoza u Chengduu.

Međunarodni umjetnički festival, koji je započeo 16. srpnja, trajat će otprilike četiri mjeseca. Izlaže umjetnička djela 235 mladih umjetnika iz 22 zemlje i regije. Ova zadivljujuća djela raspoređena su na 24 izložbe diljem grada, a posjetitelji im mogu besplatno pristupiti.

“Svjetske sveučilišne igre nisu samo pozornica za sportska natjecanja nego i platforma za kulturnu razmjenu”, rekao je Wang Shaoqiang, glavni kustos umjetničkog projekta. “Kao važan međunarodni projekt urbane umjetnosti, Bijenale u Chengduu igra nezamjenjivu ulogu u promicanju kulturne razmjene, vodećih umjetničkih trendova i postavljanja mjerila za urbane kulturne vrijednosti.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.